torsdag 21 maj 2009

Misshandlas brutalt av 5 poliser!!


Bilderna är råa.
Först kastas Anthony Warren, 38, ut ur den voltande bilen.
Sedan sparkas den medvetslöse mannen brutalt av fem arga poliser.
De fem polismännen har nu förlorat sina jobb efter den brutala misshandeln.
Men att filmen blev offentlig var mest en slump.
Farlig biljakt
Misshandeln av Anthony Warren ägde rum den 23 januari 2008 i Birmingham, Alabama i USA.
Biljakten startade när poliserna försökte stoppa Warren som de misstänkte höll på med drogrelaterade brott. Warren vägrade stanna för poliserna och en intensiv, farlig och 22 minuter lång jakt inleddes mitt i trafiken.
Anthony Warren körde över en polismans fot när han försökte undvika en vägspärr.
Låg medvetslös i diket
Till slut voltade han med sin bil. Warren kastades ut genom bilrutan av smällen och hamnade till synes medvetslös i diket.
Men polismännen nöjde sig inte med att gripa den avsvimmade mannen. På videon, som filmades av en kamera fäst på polismännens bil, ser man hur fem poliser rusar fram till Warren och sparkar honom upprepade gånger. De slår honom även med knytnävar och batonger innan de sätter handfängsel på honom.
Warren fördes skadad till sjukhus, enligt ABC News med bland annat skallskador, och hade själv ingen aning om att flera av hans skador var orsakade av polismännen.
"Han förtjänade det inte"
Senare åtalades han för mordförsök på den polis han körde på med sin bil och det var först då som hans försvarsadvokat kom över videofilmen som visade misshandeln.
Det visade sig att flera polischefer hade vetat om vad som hänt men tigit och snart var skandalen ett faktum.
Polischefen AC Roper säger att de fem polismännen som nu förlorat sina jobb var erfarna veteraner i kåren, och att "50 års samlad erfarenhet nu förstörts av 10 sekunders orättvisa".
– Det är ingen tvekan att den här killen var en fara för samhället men han förtjänade inte det som hände honom, sa Roper i går på en presskonferens.
Även de polischefer som visste om filmen och vad som hänt kommer att straffas enligt Roper.
Anthony Warren dömdes till 20 års fängelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar